duminică, 25 ianuarie 2009

Renasterea națională în politica națională


[EXCLUSIV] Se pregăteşte formarea unui nou partid naţionalist pe ruinele PRM şi PNG

Rezultatul alegerilor legislative din 30 noiembrie a măturat pur şi simplu partidele cu tentă naţionalistă de pe eşichierul politic românesc. Incapabile să obţină pragul parlamentar, PRM nu a mai intrat în Parlament, iar PNG a încetat efectiv să mai existe în afara Capitalei.

NapocaNews a aflat, din surse sigure, că la începutul anului 2009, liderii din filialele ardelene ale PRM, împreună cu membrii ai PNG şi ai altor formaţiuni patriotice, vor încerca să pună bazele unui nou partid naţionalist românesc. Una din variante ar fi centrarea noului partid în jurul PRM, dacă se va reuşi înlăturarea actualului preşedinte Corneliu Vadim Tudor şi a vicepreşedintelui Lucian Bolcaş, care sunt priviţi de membrii din filiale ca principalii vinovaţi pentru situaţia dezastruoasă în care se află partidul.

Dacă “puciul” din cadrul PRM nu va reuşi, se va încerca formarea unei noi formaţiuni politice naţionaliste, care va dori să înglobeze şi membri ai PNG-CD şi în special se va axa pe atragerea tinerilor pentru a crea un partid patriotic, mai dinamic decât preîmbătrânitul PRM.

Loviturea grea primită de către PRM la aceste alegeri parlamentare nu pare să fi trezit în conştiinţa preşedintelui C.V. Tudor nevoia unei schimbări şi înnoiri a structurii sale politice, reacţiile sale axându-se doar pe acuzaţii de fraudă electorală, lucrui reiterat obsedant după fiecare scrutin. Faptul că PRM nu a fost niciodată la guvernare, a rodat atât partidul cât şi pe membrii acestuia, lucru care putea fi evitat prin reînnoirea cadrelor şi atenţia acordată structurii de tineret. În schimb, structurile de tineret ale partidului au încetat să mai activeze efectiv, “tribunul” preferând să accepte printre noii membri actriţe de telenovele şi alte personaje ale showniz-ului de prost gust din România.

În contextul în care PDL susţine cu o neobişnuită încrâncenare readucerea UDMR la guvernare, după stabilirea alianţei cu PSD, cele două tabere din Parlament, majoritatea şi opoziţia vor fi disproporţionate numeric, pe de o parte structurile din fostul FSN, pe cealaltă parte doar un PNL muribund şi eventual un UDMR hăituit de DNA şi care nu reprezintă pe nimeni. Lipsa unei opoziţi reale, până acum constituită de PRM, va duce la o viciare gravă a sistemului democratic din România, apariţia unui nou partid patriotic neputând decât să aducă o reglare a organismului bolnav al politicii româneşti.

Un comentariu:

  1. camarade, foarte buna ideea, ar fi interesant un articol mai detaliat pe tema asta ca sa intelegem si noi exact ce doriti sa faceti. expuneti-va ideile si am sa vad cum va pot ajuta...Numai bine si Doamne ajuta!

    RăspundețiȘtergere